Lider du av acne, har torr hy eller känner att du har andra problem med din hy? I så fall bör du prova aloe vera om du inte redan gjort det.

I vissa öron kanske det låter som en mirakelkur men det är en av de äldsta mediciner som finns och använts i tusentals år just på grund av sin läkande effekt på framförallt hud. Om du har bränt dig på något varmt eller i solen så kan aloe vera t.ex. förbättra läkningen av brännskadan (ja även solbränna räknas som det).

Men du behöver inte ha någon allvarlig brännskada för att effekten av aloe vera ska hjälpa din hy och produkter innehållande detta hade inte varit så populärt och utspritt om det inte hade fungerat. Det bästa sättet att ta reda på om det är något för dig är helt enkelt att prova. Det finns många olika typer av produkter med aloe vera avsätt för att läka och förbättra hudens egenskaper. Du kan läsa mer här om olika produkter för just detta.

Du kan även välja att gå och få en ansiktsbehandling på någon klinik med aloe vera. Detta är oftast lite dyrare men kan även vara en trevlig behandling för sinnet att koppla av en stund när någon annan pysslar om en. Jag har aldrig själv varit på någon sådan behandling men jag har fått massagebehandlingar flera gånger och det är riktigt uppiggande efteråt.

Jag har själv bara hört lovord gällande aloe vera och jag ska själva prova beställa hem ett par produkter tänkte jag. Kanske kan man få till en mysig atmosfär i badrummet med lite tända ljus, skum och lägga ansiktsbehandlingen själv medan man njuter av lugnande musik och ett varmt bad.