Det är inte ofta det är roligt att som barn följa med på en vuxenfest och som barn försöker man ta sig igenom kvällen på bästa sätt. Leka med likasinnade barn eller ta fram surfplattan är alternativ man funderar på om det inte går något bra på TV.

Barn är givetvis välkomna på många vuxenfester och tillställningar. Det är viktigt att inkludera barnen i firandet och få dem att känna sig som en del av alla och inte sätta dem sekundärt. Här är det även viktigt att inte sätta äldre barn (ungdomar) vid ett barnbord om det egentligen skulle ha det trevligare tillsammans med de vuxna.

Ett roligt sätt att överraska barn på en vuxenfest är att arrangera eller bjuda på något som de inte alls hade kunnat förvänta sig. Varför inte planera in att sända en riktigt bra barnfilm och hyra in en popcornsmaskin för att höja stämningen?

Ett annat förslag skulle kunna vara att hyra en hoppborg. Är det sommar är en hoppborg är en riktigt bra aktivitet för barn upp till ca 12 år och det finns att hyra här till rimliga priser.

Den enda nackdelen med att hyra in en hoppborg till en vuxenfest är att en hoppborg alltid ska övervakas av en vuxen person. Detta gäller hela tiden den är uppblåst och man ska inte vara naiv här och tro att man kan ha en uppblåst hoppborg som inte kommer att användas bara för man inte tillåtit det. Kan man däremot i omgångar ha vuxna som avlöser och vaktar hoppborgen och att den kanske är inom bra synhåll från serveringsbord så kan man ha den uppblåst i flera timmar.

Det finns många sätt att överraska barn på vuxenfester. Vad har du för förslag?