Slipsar är fantastiskt roliga och tillsammans med en snygg näsduk kan de förändra en kostymoutfit från att vara lite stilren och tråkig till att helt plötsligt vara riktigt snygg med bra balans.

Men hur hittar man då den perfekt slipsen till sin outfit? Det finns lite olika knep och tips som kan vara värt att tänka på när det kommer till slipsar. En del är mer generella medan andra baseras på din outfit och hur du ser ut.

De smalaste slipsarna som inte är mer än 3-5 cm breda har en tendens att se ungdomliga ut och passar bra om du inte bär kostym. De har länge varit populära alternativ för att piffa upp en skjorta men så fort du tar på dig en kavaj så framstår den lätt som för smal.

Om du ska bära kostym vill du ha en lite bredare slips, eller egentligen den typ av slipsar som är medelstora i bredd. Vi pratar här runt 8 cm i bredd där nere och dessa fungerar egentligen lika bra utan kostym som med. De utger klass och är väldigt tidlösa i sig och fungerar alltid!

Slipsar som är väldigt breda kan man ibland stöta på men dessa är inte lika vanliga och kräver någon form av kostym till för att man inte ska framstå som en clown med haklapp. Dessa slipsar skulle jag själv undvika om jag var man.

Om jag skulle ge en slips i present så skulle det vara en medelstor variant. Sen skulle jag ta hänsyn till skjortans färg men eftersom det kan vara svårt att veta när man ger en present så får man chansa lite här. Med vit skjorta fungerar det mesta men när skjortan har en ljus nyans av t.ex. blå, grön, lila, rosa så är det smart att slipsen försöker ligga inom samma färgområden även om såklart slipsen kan ha betydligt skapare färger.